Senkinek sem kellettek a volt spanyol király luxusautói

Ferrari FF
Vágólapra másolva!
Csupán egy vételi ajánlat érkezett I. János Károly volt spanyol uralkodó két Ferrari FF-jére, amelyeket nyilvános árverésen akart értékesíteni a spanyol állam.
Vágólapra másolva!

Az egyetlen érdeklődő kevesebbet ajánlott a meghatározott minimális árnál, ami összesen 695 ezer euró (218,5 millió forint) volt, így a pénzügyminisztérium érvénytelennek nyilvánította az árverést. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz a luxusautók sorsa, amelyeket I. János Károly az Egyesült Arab Emírségektől kapott ajándékba négy éve, miután részt vett a Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíjon, ahol a spanyol Fernando Alonso a második helyet szerezte meg a Ferrarival.

Forrás: Ferrari

Mindkét sportautó Ferrari FF, az egyik fekete, a másik ezüstszürke, ez utóbbiról tudható, hogy mindössze 763 kilométert tettek meg vele. A spanyol király egyszer sem használta őket, rögtön továbbajándékozta az autókat a spanyol államnak. A hatliteres V12-es motorral hajtott FF a legpraktikusabb autó a Ferrari palettáján, nemcsak az összkerékhajtás, hanem a négy személy számára is elegendően tágas utastér miatt.