Optimista terv volt teherautóval átkelni a hídon

animGIF
optimistasöfőr
Vágólapra másolva!
Sokat és joggal panaszkodunk a hazai úthálózat minőségére, de még egész szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Vannak helyek, ahol szinte csak néhány keréknyom jelzi, hogy merre kell haladni, ha pedig egy víz felett kell átkelni, az külön procedúra.
Vágólapra másolva!

Valahol Brazília vadonjában készült ez a felvétel, amin egy, legalább a sofőr életkorával vetekedő Mercedes teherautó készül átkelni egy hídon. Mégpedig egy olyanon, ami ránézésre még gyalogosan is életveszélyes, ferde, meg van süllyedve, és igazából egy Smarttal se hajtanánk rá. Kerülőút viszont nincs, az árut pedig el kell juttatni a megrendelőhöz.

Először a derék urak szemrevételezéssel mérik fel a híd állapotát, ami azért nem mérnöki módszer. Az idő szorít, úgyhogy a teherautó nekiindul, és elsőre úgy tűnik, sikerül is a művelet, ám pár pillanattal később összeroskad alatta az építmény. Szerencse, hogy a teherautó nem borult oldalra, és a sofőr is sérülés nélkül megúszta az esetet, de nem lesz egyszerű kihalászni a járművet, és esélyes, hogy egy hasonló hidat húznak fel a leszakadt régi helyett.