Eladó a legutolsó kupé Skoda

Skoda Rapid
Vágólapra másolva!
A keleti blokk egyik legszebb autójaként tartották számon a Skoda Rapidot, most eladóvá vált a legutolsó legyártott darab.
Vágólapra másolva!

Ez a Rapid nem az, amit ma is megvásárolhatunk a Skoda szalonokban, még csak szellemi elődnek sem tekinthető, mivel farmotoros, hátsókerék-meghajtású, a karosszériája pedig kétajtós kupé. A képeken látható autó rendkívül különleges, ugyanis ez a legutolsó legyártott példány, amit egy hiteles, bekeretezett oklevél is igazol a Skodától.

Forrás: Car and Classic

Annak idején egy angol lord vásárolta meg az autót, amelyet 1990 augusztusában helyeztek forgalomba. Első tulajdonosa egészen 2006-ban bekövetkezett haláláig használta, ezalatt 38 ezer mérföldet (kb. 61155 km) tett meg vele.

Forrás: Car and Classic

A mostani és egyben második tulajdonos leírása alapján a Rapid teljesen eredeti, leszámítva az utólag felszerelt első és hátsó sárfogókat. Fokozza a ritkaság értékét, hogy ez egy 135 RiC változat, amely Bendix befecskendezéssel és katalizátorral van felszerelve, ilyenből csak néhány száz darab készült.

Forrás: Car and Classic

2013-ban alapos műszaki átvizsgáláson esett át a Rapid, cserélték a szükséges kopóalkatrészeket, illetve az eredeti specifikáció szerinti Michelin gumik kerültek rá. A küszöbök és sárvédőívek igényelnek némi figyelmet, van egy karcolás a tetőn, illetve némi festékpattogzás a szélvédőnél, az üzemanyagszint mérője pedig nem működik. A jobbkormányos Rapidért 4500 fontot, azaz közel kétmillió forintot kér a tulajdonosa.