Német nagymenők helyett itt egy angol arisztokrata

Jaguar XJ
Vágólapra másolva!
Modellfrissítést kapott a Jaguar luxusautója, javítottak a dinamikáján és a szolgáltatásain, sőt, már arra is képes, hogy havas vagy jeges úton magától elinduljon. A csúcsmodell közel 43 millió forintba kerül.
Vágólapra másolva!
Forrás: Jaguar

Néhány nappal a vadonatúj 7-es BMW után a Jaguar is megmutatta a facelift-es Jaguar XJ-t. Az extravagáns formán csak finomítottak, nagyobb lett a hűtőrács, oválisak a kipufogóvégek és megújultak az immár teljes egészében LED-es fényszórók.

A lámpákba J alakú nappali menetfények kerültek,

ez a motívum a hátsó világításnál megismétlődik.

Az új elektromos szervokormány a gyártó szerint jobb vezetési élményt és alacsonyabb fogyasztást hoz. Fejlettebb lett a fedélzeti elektronika (új, HD érintőképernyővel), és megjelentek a legújabb vezetéssegítő rendszerek, ezek közül az ASPC a legérdekesebb: havon vagy jégen önállóan, a legjobb tapadást keresve indítja el az XJ-t, a sofőrnek csak kormányoznia kell.

Forrás: Jaguar

Megjelent az Autobiography névre keresztelt luxuskivitel, ez csak hosszú tengelytávval, egyedi 20 colos felnikkel, vastagon krómozott légbeömlőkkel érkezik. Belül steppelt mintájú, kontrasztos varrással készült bőrkárpitok, tölgyfa berakások, rozsdamentes acél kapcsolók, és hangulatfények fokozzák a luxust. Hátul két, elektromosan állítható, hűthető-fűthető és masszírozós ülésben terpeszthetünk, és 10,2 hüvelykes kijelzőn élvezhetjük a multimédiát.

Forrás: Jaguar

A sportos XJ R új küszöböket, első és hátsó spoilereket, illetve szintén egyedi 20 colos felniket kapott. Módosították a V6-os, 300 lóerős dízelmotort is, A megújult Jaguar XJ idén ősztől lesz megvásárolható, az Egyesült Királyságban 59 ezer font (25,5 millió forint) lesz az induló ára, a full extrás Autobiography kivitelért 100 ezer fontot (43,5 millió forint) kérnek majd.