4,19 milliótól indul a Citroën C4 Cactus ára

citroen c4 cactus
Vágólapra másolva!
A Citroën kedvező alapárat kalkulált a kisautó technikára épülő, szabadidő-autós divatkompaktnak, de ennyiért csak 82 lóerő jár légkondicionáló nélkül.
Vágólapra másolva!
Az ajtókon lévő, gumiból készült, légkapszulás védőbetéteket Airbumpnak hívják. Többféle színben kapható, és cserélgethető is Forrás: Citroen

Egy centiméter autóért nagyjából százezer forintot kell fizetni, a 4,16 méter hosszú C4 Cactus alapára ugyanis 4,19 millió forint az 1,2 literes, 82 lóerős háromhengeres benzinmotorral. Nem kell félni attól, hogy ez az erő kevés lenne az autóhoz, mivel a Cactus mindössze 965 kilogrammot nyom ezzel az erőforrással. A 12,9 másodperces gyorsulás és a 167 km/h-s végsebessége elfogadható, a 4,6 literesre ígért fogyasztás pedig kifejezetten kedvező. Az alap „Live” felszereltségből ugyan hiányzik a légkondicionáló (270 ezer forint), de van benne két elektromos ablakemelő, elektromos tükörállítás, 7 colos érintőképernyőm USB-csatlakozós audiorendszer, hat légzsák (az első utasé a tetőben), menetstabilizáló rendszer, a trükkös, ablaktörlőbe integrált szélvédőmosó (Magic Wash) és keréknyomás ellenőrző is.

Azonos motorral 310 ezer forinttal drágább, tehát 4,5 millió forintba kerül a második felszereltségi szint, amelyet a Citroën „Feel”-re keresztelt. Ebben már benne van a klímaberendezés, a bőrkormány, a Bluetooth-kihangosító és a tetősín is, nem véletlen, hogy ezt várja az importőr a legnépszerűbb változatnak. A „Feel” felszereltség már minden motorral kombinálható: az 1,2-es, 110 lóerős benzines turbómotor 500 ezer forinttal, az 1,6-os dízel robotizált automataváltóval és 92 lóerővel 900 ezer forinttal, 100 lóerővel és kézi váltóval 930 ezer forinttal drágább. A „Feel” csomaghoz 150 ezer forintért Edition csomag is rendelhető, ami 16 colos könnyűfém felnit, ködlámpát és egyedi Airbump/fényezés kombinációkat kínál.

Még 600 ezer forinttal drágább a „Feel”-nél a legfényűzőbb, „Shine” csomag. Ebben már olyan tételek is megtalálhatóak, mint az automata klímaberendezés, az esőérzékelős ablaktörlő, az automata fényszóró, tolatóradar és –kamera, a navigációs rendszer, a komolyabb hifi, a fűthető visszapillantó vagy a LED-es belső világítás. A csúcsot jelentő, 180 ezer forinttal drágább Shine Edition ezen felül 17 colos felniket, metálfényezést, és szintén egyedi Airbump/fényezés kombinációkat kínál. Persze még a „Shine Edition”-höz is lehet extrákat rendelni, az első ülésfűtés 70 ezer, a roló nélküli, de erős UV-védelemmel ellátott panorámatető 200 ezer, a félbőr kárpitozás 190 ezer, a parkolóasszisztens 200 ezer forintba kerül.