Roncsautókra vadásznak a fővárosban

roncsautó
Vágólapra másolva!
Közel négyszáz magára hagyott autót találtak másfél hónap alatt.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, röviden csak FÖRI, tájékoztatás szerint a felügyelőik az elmúlt másfél hónapban csaknem négyszáz roncsautót találtak, amelyek elszállítását már meg is kezdték. További háromszáz roncsautóra pedig felhívták az illetékes kerületi felügyeletek figyelmét. A gépjárműveket a jegyzőkönyv felvétele után harminc nappal kezdik elszállítani.

A FÖRI honlapján olvasható közlemény szerint az akció célja, hogy a budapesti közterület-felügyeleti szervek összehangoltan tisztítsák meg a roncsoktól az utcákat, így szabadítva fel több száz parkolóhelyet. A FÖRI szerint a nemrég indított program „jól illeszkedik ahhoz a szemléletváltást tükröző elvhez, hogy a hatóság intézkedései során a megelőzést, és nem a büntetést tekinti hangsúlyosnak".

Itt éppen egy Trabant kombi akadt horogra. A FÖRI honlapján rendszám alapján lehet keresni az elszállított járművek után Forrás: FÖRI

A roncsvadászatban a lakosság segítségére is számít a FÖRI, közleményükben arra bíztatnak mindenkit, ha elhagyatott, feltűnően rossz állapotú, lejárt műszakis, rendszám nélküli járművet látnak, jelezzék a Fővárosi Ügyeleti és Információs Központnak a (+36-1) 301-7500-as telefonszámon, illetve írásban az [email protected] címen.