Megbukott a Honda CR-V összkerékhajtása

honda crv összkerék player
Vágólapra másolva!
Hiába veszítenek tapadást az első kerekek, nem jut nyomaték hátra.
Vágólapra másolva!

A svéd Teknikens Värld című magazin, amely nemrég még a Porsche Macan bukott jávorszarvastesztjén rugózott, ezúttal a Honda CR-V összkerékhajtását vizsgálta. Nem először egyébként, mert tavaly már kiderítette a lap, hogy a szabadidő-autó sokkal inkább első-, mint összkerekesként viselkedik, hátra tapadásvesztés esetén sem küld nyomatékot a rendszer.

Az eredményről be is számolt a lap, amire a Honda gyors szoftverfrissítéssel reagált, a megismételt teszten pedig a várt eredményt szállította az autó. Csakhogy a lap most ismét megismételte a tesztet, és a CR-V ugyanúgy megbukott, mint korábban, ami elültette a gyanút a lap szerkesztőiben: vajon tényleg frissítette a szoftvert a Honda, vagy csak egy preparált autót küldött a megismételt teszthez?

Akármi is történt, a mostani teszten referenciaként használt Ford Kuga mindössze egynyolcad kerékfordulat után nyomatékot küldött a hátsó tengelyre, így az autó ki tudott mászni a "csapdából", míg a CR-V esetlenül vergődött hosszú másodpercekig. A Honda ezúttal közleményben reagált, azzal érvelve, hogy valós körülmények között "nagyon valószínűtlen" olyan tapadási különbség kialakulása az első és hátsó tengely között, amilyet a lap tesztje szimulált.