A Porschét is utolérte a tűzriadó

porsche 911 gt3
Vágólapra másolva!
A német gyártó állítólag leállította a 911 GT3-asok kiszállítását, mert az utóbbi hetekben öt példány is leégett.
Vágólapra másolva!
Forrás: Axis of Oversteer

Pár éve a Ferrarinak sok gondot okoztak a kigyulladó 458 Italiák, és most úgy tűnik, a Porsche is hasonló cipőben jár az új 911 GT3-assal. A legutóbbi eset a Svájcban történt, egy autó teljesen leégett, a kár értéke elérte a helyi rendőrség szerint a 200 ezer svájci frankot, azaz az 50 millió forintot.

A sofőr február 5-én, az A1-es autópályán tartott St. Gallen felé, amikor furcsa zajt hallott hátulról, a motor felől. Úgy döntött, hogy elhagyja az autópályát, és keresett egy nyugodt parkolóhelyet. Amikor kiszállt a járműből, olajszivárgást és gomolygó füstöt látott az autó hátuljából előtörni, röviddel ezután már fel is csaptak a lángok. Hamarosan megérkeztek a tűzoltók is, de a járművet már nem tudták megmenteni a totálkártól.

Pár hete egy hasonló incidens történt egy vadonatúj, mindössze 60 kilométert futott GT3-assal Avellinóban, Olaszországban. Abban a kocsiban először felgyulladt a csökkenő olajnyomásra figyelmeztető lámpa, aztán pár pillanattal később ott is tűz keletkezett, ami teljesen leégette a sportautót.

Egy Porsche-közeli forrás azt nyilatkozta a botrányt megszellőztető Axis of Oversteer blognak, hogy a gyártó tud a problémáról, és addig nem szállítanak ki több GT3-ast, amíg rá nem jönnek, mi a probléma. a Ferrari 458 Italia esetében egy hőre érzékeny ragasztó volt a hibás, az olaszok visszahívták az összes autót, a leégett autók tulajdonosainak pedig adtak egy újat.