Vágólapra másolva!
A parkolóőrök nem nyúlhatnak az autókhoz, így a havat sem söpörhetik le a szélvédőről, hogy ellenőrizzék, van-e érvényes jegy.
Vágólapra másolva!

Mint minden hóesés után, jelenleg sem tudják ellenőrizni a parkolócégek munkatársai a behavazott autók parkolásának a jogosságát. Ennek egyszerű oka van: a parkolóőr akkor sem takaríthatja le a havat az autóról, ha a szélvédőre esett hó miatt nem látható, hogy van parkolójegy a műszerfalon, vagy nincs.

A behavazott gépkocsikat oldalról próbálják ellenőrizni a munkatársaink, de ez sem mindig sikeres. Az első szélvédőt nem seperhetik le, mert nem nyúlhatnak a kocsihoz, így a behavazott ablakú kocsik nálunk "megússzák" a pótdíjazást. Pótdíjazásnál lefényképezzük a kocsit, ahol látszik a szélvédő, így az is, hogy nem borítja hó - mondta megkeresésünkre Bánki István, a Józsefvárosi Parkolási Rendészet ügyfélszolgálatának vezetője.

Rogán Antal polgármester arra kérte a Belváros-Lipótváros Közterület-felügyeletét, hogy a hóhelyzetre tekintettel hétfőn függessze fel a parkolás ellenőrzését és a pótdíjazást. Az V. kerület polgármestere az MTI-nek elmondta azt is, hogy kérésére a belvárosi közterület-felügyelet munkatársai a parkolóhelyek megtisztításában és az utak járhatóvá tételében működnek közre.