Jön a valaha volt legerősebb Rolls-Royce

rolls-royce ghost
Vágólapra másolva!
Állítólag több mint 600 lóerős lesz a Ghost kupéja, amely a Wraith nevet kapta. Bemutatóját a márciusi Genfi Autószalonon tartják.
Vágólapra másolva!

Négy éve mutatták be a 7-es BMW technikájára épülő Ghostot (képünkön), a modell érdekessége, hogy kisebb és olcsóbb, de erősebb és gyorsabb, mint a tíz éve készülő zászlóshajó, a Phantom. Előbb-utóbb várható volt, hogy új karosszériaváltozata is megjelenik, mivel a Phantomból is létezik kupé és kabrió is, az [origo]-n már mindkettőt teszteltük.

A pletykák szerint a Wraith 6,6 literes V12-es, ikerturbós motorja több mint 600 lóerős lesz, míg a Ghostban ugyanez a motor "csak" 570 lóerőt teljesít. Nem csak emiatt lesz agilisabb a négyajtósnál a kétajtós kupé, hanem azért is, mert a tengelytávját 18 centiméterrel megrövidítik, igaz, az így is hosszabb lesz három méternél. A Wraith teljes hossza 5,2 méteresre, a tömege 2,3 tonnásra várható, tehát azért nem lesz vérbeli sportkocsi. "Ezt az autót nem csak az időtlen elegancia definiálja, hanem magában hordozza az erő, a stílus és a drámaiság érzését is" - mondta sokat sejtetően Torsten Müller-Ötvös, a Rolls-Royce vezérigazgatója egy kereskedőknek tartott prezentáción Londonban.

Forrás: Rolls-Royce
Forrás: Rolls-Royce