Német luxusautókra buknak a brit autótolvajok

land rover defender
Vágólapra másolva!
Egy brit biztosító összeállította azoknak az autóknak a listáját, amelyeknek tulajdonosai leginkább tarthatnak a tolvajoktól. Hazai modell került az első helyre, egyébként taroltak a német luxusautók.
Vágólapra másolva!

A Swiftcover brit biztosító 2300 darab, autólopással kapcsolatban beadott kárigényt vizsgált meg egyéves időszakot alapul véve. A cég nemcsak arra volt kíváncsi, hogy ebben az időszakban milyen autóból hány darabot loptak el, hanem a kapott számokat arányosította a brit utakon futó modellek számával. A végeredményként kapott lista azt mutatja, hogy milyen típusokat lopnak el a legnagyobb valószínűséggel Nagy-Britanniában.


A Defender nyert ugyan, de a német autókat szeretik igazán a brit tolvajok

Némi meglepetésre egy brit modell, a legendás Land Rover Defender került az első helyre, de egyébként szinte teljes német uralom jellemzi az összeállítást. A Swiftcover-féle index szerint 4 százalék annak a valószínűsége, hogy egy Defender-tulajdonos valamelyik nap hűlt helyét találja autójának. A BMW 7-es sorozat 3,35, az Audi A5 3 százalékkal került a második, illetve harmadik helyre.

Az első tízbe került még - sorrendben - a BMW X5, a Mercedes ML, a Land Rover Range Rover, az Audi TT, a BMW Z4, az Audi A3 és a Renault Laguna.