Gőzzel vagy szárazon is ragyog az autó - összegyűjtöttük a legmenőbb szolgáltatásokat

autómosás
Vágólapra másolva!
A flottakarbantartás (rendszeres szerviz, abroncs csere, biztosítás, tisztítás) az emelkedő üzemanyagárak mellett az egyik legnagyobb költsége a flotta üzemeltető cégvezetőknek, ezek között is kiemelkedő a külső-belső tisztítás. Az ápolt, tiszta autók erősítik a vevők bizalmát, nem érdemes a minimum havi két mosáson spórolni. Cikkünkben négy különböző autótisztításban utazó vállalkozás flottáknak kínált szolgáltatásait mutatjuk be.
Vágólapra másolva!

Házhoz mennek és gőzzel tisztítanak

Nem a flottát kell mozgatni, mert a megrendelő cég mélygarázsában végzi a mosást a Clean Steam Kft. Az ügyfelek több csomagból választhatnak, az egyszerű külső mosás mellett lehet kérni többek között nanotechnológiás külső védőbevonatot és utastéri szellőzőjárat fertőtlenítést is. Gőzös tisztítást használnak, amelynek jellemzője, hogy csak 230V-ra, és elegendő szabad helyre van szükség, ahol az ajtókat kitárva hozzáférnek az autóhoz. Nincs szükségük vízlefolyóra, víztisztító berendezésekre, ugyanis az autó alatt szinte nem keletkezik tisztításából származó szennyvíz. Autónként mindössze 2-4 l vizet használnak el egy-egy alkalommal. A jármű méretétől, szennyezettségétől függően változik a szolgáltatás díja. Egyéni ügyfél esetén közepes méretű autó teljes külső tisztítása és nanotechnológiás védelemmel való ellátása áfa nélkül 18 ezer forint. A flottáknak szóló kedvezményeiket a megrendelés rendszerességéhez és az autók számához igazítják, ez akár a listaárakhoz képest 30-40 százalékkal kedvezőbb is lehet.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Áram, hely és egy megfelelő gép kell csak; egy átlagautó 2-4 liternyi vízből előállított gőzzel csillogóra tisztítható

A Natur Wash autómosó hálózatnál is gőzzel tisztítják meg a szennyezett karosszériát, e mellett környezetbarát alapanyagokat tartalmazó autókozmetikai és autóápolási szereket használnak. Az elvégzett munkára érvényesíthető az úgynevezett "esőgarancia": ha a mosástól számított 24 órán belül elered az eső, akkor a cég díjmentesen újra megtisztítja az autót. A flották az árlistában szereplő szolgáltatásokat (alap, extra, prémium, prémium plus csomagokat) kedvezményes áron vehetik igénybe: a csomag választásától, a választott módszertől, illetve az autó darabszámtól függően az árengedmény 10-től 35-40 százalékig is terjedhet. Mindezek mellett a flotta tulajdonosok egyedi szolgáltatásként - külön megállapodás alapján - az autó mozgatást (mosóba hozás-vivés) is kérhetik, és megoldható az is, hogy az ügyfél telephelyén végezzék el a tisztítást. A Natur Wash-nál egyéni ügyfeleknek egy külső-belső alaptisztítás 3750 forintba kerül, a Prémium Plus külső-belső mosás (ebben az alapszolgáltatáson túl többek között a külső műanyagápolás, polírozás, bogároldás, szagsemlegesítés is beletartozik) 9450 forint.

Számítógépes rendszámfelismeréssel

A számlázást és a pontos, naprakész nyilvántartást elősegítendő, a szerződött partnerek autóinak rendszámát egy speciális, a Bubbles autómosókra kifejlesztett számítógépes program tárolja, és a rendszámfelismerő rendszer pontosan rögzíti, hogy melyik autó mikor, milyen mosási programot vett igénybe. A mosási díjakat havonta egy összegben, a számítógépes nyilvántartás alapján számlázzák ki. Flották esetében a kocsik számától, típusától és a mosás gyakoriságától függően egyedileg kalkulálják díjaikat. Nagyobb darabszámú flották esetében az ügyfél igényeihez igazodva, személyre szabott tisztítási programot is összeállítanak, akár díjmentes kárpittisztítás is beleférhet az árba. Autómosóikban különböző szolgáltatásokat tartalmazó komplett mosási programokat kínálnak (Bronz, Silver, Gold, Diamond, Platinum). Egy középkategóriás modell legegyszerűbb, "Bronz" csomagos ápolása 1350 forint, a "Diamond" szolgáltatás (ebbe többek között már a plató mosása és az esőgarancia is beletartozik) 8600 forintba kerül az egyéni ügyfélnek.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A különféle technológiák jól megférnek egymás mellett a piacon. Konzerváló anyagokkal extrán óvhatjuk a lakkréteget

Tisztítás víz nélkül

Egy 50 járműből álló céges flotta vízzel való tisztítása havi 2 mosással számolva évi 144 ezer liter vizet jelent, ami a járulékos költségekkel számolva 4,5 millió forintjába kerül a flottatulajdonosnak. Az Innowash egy olyan, tőlünk nyugatabbra már elterjedt mosási technológiát kínál, amelyhez egyáltalán nem kell víz. Az úgynevezett szárazmosás zárt rendszerű, az összes kellék elfér egy személyautóban, és tisztítás során nem jut vissza a környezetbe szennyeződés. A felhasznált tisztítószerek biológiai úton teljesen lebomlanak. Kedvelt kényelmi szolgáltatás, hogy a cég a flotta telephelyére is kiszáll, s ott varázsolja tisztává az autókat. A mosáshoz mindössze néhány speciális, mikroszálas kendőre és pár deci különleges szerre van szükség, utóbbi a felületre permetezve atomi szinten fejti ki hatását, és tulajdonképpen elemeli a szennyeződést a felülettől - hatásmechanizmusa a nanotecnológián alapul. A vízhasználat nélküli tisztítás akár 50 százalékos költségcsökkenést is eredményezhet a flotta tisztítási költségeinél. Az egyéni ügyfeleknek egy személyautó külső tisztítása 2900 forint áfával, ehhez 1000 forint kiszállási díjat számolnak fel. Az extra "Gyémánt" ápolás 19 ezer forint, ebben benne van már a kiszállás díja is, és az ár komplex külső-belső kezelést, illatosítást, ápolást takar.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A mikroszálas kendő ma már a legtöbb tisztító vállalkozás kelléktárában ott van; a lemezeken és az utastérben is jól hasznosítható