300 lóerős motorral jön az új Audi S3

audi s3
Vágólapra másolva!
Az ötajtós mellett az A3-as sportváltozatát is kiállítja az Audi Párizsban. Továbbfejlesztett turbómotort kapott az új S3-as.
Vágólapra másolva!

Nem csak az ötajtós A3 Sportbacket mutogatja majd újdonságként párizsi standján az Audi. Ott lesz a francia fővárosban a sportos S3-as új generációja is, amely a bevált recept szerint vagányabb karosszériával és mutatósabb felnikkel készül, illetve utasterében is átalakul egy-két részlet.

Vadonatújként hirdetett, de valójában csak továbbfejlesztett kétliteres turbómotort kapott az S3-as. Az EA888 kódjelű blokk öt kilóval könnyebb a korábbi, EA113 jelű társánál, csúcsteljesítménye 300 lóerő 380 Nm-es csúcsnyomaték mellett. Ez 35 lóerős és 30 Nm-es növekedést jelent. Alapáron hatfokozatú kézi váltón keresztül jut az erő mind a négy kerékre, a hétfokozatú S tronic duplakuplungos opciós.

Kézi váltóval 5,4, automatával 5,1 másodperc alatt gyorsul százas tempóra az autó, az előző S3-as 5,8 másodpercet tudott manuális váltóval. Az új modell 1395 kilogrammos, 60 kilóval könnyebb elődjénél. Az alapverzióknál merevebb a karosszéria, a sportfutómű 25 milliméterrel csökkentette a hasmagasságot.