Vágólapra másolva!
Egyszerre csak korlátozott számban lehet bejutni a Ferrari standjára, de kivártam a soromat, mert nem lett volna teljes a genfi élmény, ha nem érezhetem egészen közelről az olaszok valaha gyártott legerősebb utcai modelljének atmoszféráját. Megérte, nagyon megérte.
Vágólapra másolva!

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Megint egy gyönyörű Ferrari
(Még több helyszíni fotó a galériában. Kattintson a képre!)

Lelki problémák gyötrik? Úgy érzi, a világ rossz irányba változik? Wellness hétvége, csokipakolás, thai masszázs és más úri huncutságok helyett azt javaslom, töltsön el minél több időt az F12-es kormánya mögött. Garantáltan a világ legboldogabb emberének érzi majd magát. Nekem legalábbis nagyon jót tett az a néhány perc, amit a deres halántékú, aggódó olaszokkal körülvéve eltölthettem minden idők legerősebb utcai Ferrarijában.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
G energiaosztály, végülis nem mosógép

Hogy miért? Mert azt ordítja a fülembe, hogy jó korba születtem. Amikor már a legtöbb gyártó az egészséges, de lélektelennek ígérkező elektromos jövő felé tart, jó látni, hogy a genfi Ferrari-stand sztárja még egy igazi, brutális, poszterre való sportgép. Az F12 Berlinetta egy vérbeli Ferrari, amely magasról tesz rá, hogy a lehető legrosszabb, G energiaosztályba tartozik, majd ha belőle is mosógépet csinálnak, majd akkor ráér az A pluszért lobbizni.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Akik kint maradtak

Könnyfakasztóan gyönyörű, nagyon büszkén feszít az oldalán a Pininfarina logó. Szokás szerint hatalmas és ezek a formák, ezek az arányok, mestermű a javából. Ilyen csoda tűzpiros fényezést sem lehet akármihez rendelni. A belseje pedig az a hely, ahol minden született autóbuzi bevállalná a jobb létre szenderülést. Pazar átmenet a Forma-1-es és a luxusbelső között, és ez így kerek, nem is kell megjátszania magát, mert ilyennek született, a vérében van.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Kívül-belül óriási az F12 Berlinetta

Anélkül, hogy beindíthattam volna a 740 lóerős, szintén tűzpiros blokkot, máris az Alpok szerpentinjeire képzeltem magam, ahol a hegyek visszaverik a V12-es üvöltését, de az álom hamar szertefoszlott, miután néhány nagyon türelmetlen kolléga boci szemekkel kirángatott belőle. Azért még benéztem a csomagtartóba is és végigsimítottam a Berlinetta számára készített, dombornyomott Ferrari emblémás bőröndszettet is, amelyből jópár befér a felnyitható hátsó ajtó alá.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Forma-1-es hátsó fény került a rendszámtábla alá

Fogalmam sincs, végül mennyi időt töltöttem bent, de a kintrekedt fotóshad elkeseredett arcát látva biztosan többet, mint mások remélték. Persze egyszer ők is bejutottak a standra, és talán néhány percre kiszakadtak a taposómalomból. Az F12-es megérdemli, hogy genfi kedvenceim közé kerüljön.