Júniusban a Hungaroringre jön a WTCC

Vágólapra másolva!
Immáron hivatalos, hogy a 2011-es Túraautó-világbajnokság 7. és 8. futamának a mogyoródi pálya ad otthon június 5-én.
Vágólapra másolva!

A magyar helyszín azért került be a programba, mert a marokkói rendezők nem tudták biztosítani a verseny zavartalan lebonyolításához szükséges feltételeket, így a marrakech-i futamot törölték a versenynaptárból. A WTCC első alkalommal látogat el hazánkba, így a sportág hazai rajongói nem csak az Eurosporton, de akár élőben is nyomon követhetik a futamokat.

Forrás: fiawtcc.com
Michelisz hazai közönség előtt is bemutatkozhat a BMW-vel

"Örülünk, hogy kiváló lehetőségünk adódott a marrakech-i verseny helyettesítésére. Budapest tökéletes megoldásnak bizonyul: a Hungaroring egy modern, fejlődő pálya, lenyűgöző adottságokkal. Ezáltal egy új ország kerül be a WTCC-nek otthont adó nemzetek közé, ráadásul Michelisz Norbertnek köszönhetően Magyarországon nagyon sok rajongója van a versenysorozatnak. A logisztika szempontjából is nagyon előnyös ez a megoldás, hisz a következő állomás Brno lesz, amely mindössze 350 km-re fekszik Mogyoródtól" - mondta Marcello Lotti versenyigazgató.

Forrás: FIA WTCC

"Boldog vagyok, hogy Magyarország otthont adhat a WTCC-futamnak. Hazánkban a Túraautó-világbajnokság a Forma 1 után második legnépszerűbb sorozat. Az, hogy a Hungaroring a Forma 1 mellett egy másik nagy presztízsű versennyel is bekerült az autó-motorsport versenynaptárába, az egész ország számára nagy elismerés, jó hatással lehet a turizmusra. Reméljük egy izgalmas és érdekes futamokat láthatnak a hazai és külföldi rajongók. Külön öröm számunkra, hogy a sorozat egyetlen magyar pilótája, Michelisz Norbert a versenysorozat történetében először hazai közönség előtt csillogtathatja meg tehetségét" - nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnöke.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

Michelisz Norbert így kommentálta a hírt: "Nagyon boldog vagyok, mert ez egy remek alkalom, hogy megmutassuk, mennyire versenyképesek vagyunk. A pályafutásom kezdetén többször versenyeztem a Hungaringen, úgyhogy nagyon jól ismerem a pályát. Megtiszteltetés, hogy a hazai közönség előtt állhatok rajthoz, igyekszem minél jobb eredményt elérni, hogy kiszolgáljam a szurkolóimat."