Vágólapra másolva!
Méretben a Volkswagen Tiguant idéző szabadidő-autót készített a Seat a Genfi Autószalonra. Hajtáslánca valószínűleg elektromos.
Vágólapra másolva!

Tavaly, a Genfi Autószalonon mutatkozott be az elektromos Seat IBE, a kisautót a párizsi kiállításra továbbfejlesztették. Idén valószínűleg a villanyautó újabb kiadását mutatja be a spanyol márka, legalábbis a Genfben debütáló SUV neve, az IBX erre utal.

Ahogy az IBE az új Ibiza, az IBX egy VW Tiguan-méretű, kis SUV előhírnöke lehet. Eltekintve az emelt hasmagasságtól, a fehér, háromajtós koncepció az IBE stílusjegyei alapján készült, ránézésre nincs is olyan messze a sorozatgyártástól. Persze annak kevés az esélye, hogy a sorozatgyártású változat ne ötajtós legyen.

Valószínűleg nem változtatott a hajtásláncon a Seat, az IBE mintájára 102 lóerős villanymotor kerülhetett az IBX-be is. Tavaly 200 Nm volt a villanymotor legnagyobb nyomatéka, ez százra valamivel több mint tíz másodperc alatt gyorsíthatja a szabadidő-autót. Az autóról hivatalos információkat kedden árul el a Seat.