Jövőre jön a négyajtós 6-os BMW

BMW 6 Gran Coupé
Vágólapra másolva!
A Genfi Autószalonon bemutatkozó 6-os Gran Coupé a BMW első négyajtós kupéja. Mindent a kisebb, kétajtós változattól örökölt, de 11,3 centiméterrel hosszabb a tengelytávolsága. 
Vágólapra másolva!

Forrás: BMW
Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!

2012-ben a BMW is beszáll a prémium négyajtós kupék versenyébe, így a piacon már jelenlévő Mercedes-Benz CLS, Audi A7-es, Porsche Panamera és Aston Martin Rapide új vetélytársat kap. A bajorok 2010-ben, a Pekingi Autószalonon bemutatták a modell tanulmányverzióját, de szériaérett modell világpremierje a jövő márciusi Genfi Autószalonon lesz.

Forrás: BMW

Igazából nem sok változást látni az autón, hiszen egy az egyben megörökölte a sima kupé verzió orrát és hátulját. Az egyetlen jelentős változás a hossznövekedés, a tengelytávolság 11,3 centiméterrel nőtt, a hossza pedig kicsivel több mint 5 méter lesz, amivel pont az 5-ös és a 7-es sorozat között helyezkedik el, de inkább a nagyobbhoz közel.

A hossznövekedésre azért volt szükség, hogy a hátsó utasok lábtere is megfelelő legyen. A BMW 4+1 személyesnek nevezte meg az autót, de a hátsó középső ülés kialakítása nem támogatja az utazást. 460 literes a csomagtartó, ami az ülések ledöntésével 1265 literre bővíthető.

Forrás: BMW

A 6-os Gran Coupé motorválasztéka nem tér el a kupétól, vagyis 640i-változat a jól ismert háromliteres turbós benzines, 320 lóerős teljesítménnyel, és 450 Nm-es nyomatékkal. A legerősebb változat a 650i 4,4 literes biturbo V8-assal, amely 450 lóerő és 650 Nm leadására képes. A dízel kínálat pedig a 640d-ből áll, a háromliteres turbódízel kétturbós változata ebben az autóban 313 lóerős teljesítményre képes (630 Nm). Minden motorhoz nyolcfokozatú ZF automata váltót párosítanak, és rendelhető összkerékhajtás is.

Minden modell végsebessége elektronikusan lehatárolt 250 km/óra, de a gyorsulásban (0-100 km/óra) azért vannak különbségek (640i: 7,4 s; 650i: 5,7 s; 640d: 7,8 s). A fogyasztás terén egyértelműen a dízel a legjobb választás (vegyes átlag: 5,5 liter/100 km), de a benzineseknek sem kell szégyenkeznie (640i: 7,7 liter/100km, 650i:8,6 liter/100 km). Persze ezeket az értékeket szinte lehetetlen az életben is reprodukálni. A regeneratív fékezés és a start-stop-rendszer természetesen alapfelszereltség.

Forrás: BMW

Ahhoz, hogy a 6-os Gran Coupé a luxusmárkák között (Porsche, Aston Martin) tudjon versenyezni, megfelelő színvonalú felszereltséget is kell adni. Természetesen a 6-osban megismert extrák mindegyike ebbe a modellbe is kérhető, de az igazán exkluzív megjelenéshez még egy különleges M-csomagot, valamint BMW Individual kiegészítőket is ígérnek. A modell áráról a BMW még nem árult el részleteket.

Forrás: BMW