Michelisz csak a 18. helyről rajtol Doningtonban

Vágólapra másolva!
Kifogott az időjárás Michelisz Norberten a túraautó-világbajnokság Donington Park-i időmérőjén. A magyar versenyző csak a 18. helyről vághat neki a vasárnapi futamnak, pályafutása során másodszor nem jutott be a Q2-be.
Vágólapra másolva!

Félig esős, félig száraz volt a túraautó-világbajnokság doningtoni állomásának időmérője, a körülmények pedig kifogtak Michelisz Norberten. A Zengő Dension eleve száraz pályás beállításokkal futott neki a kvalifikációnak, minthogy azonban a pálya valamelyik része mindig nedves volt, Michelisz nem tudta kihozni a maximumot a BMW-ből.

Michelisz végül csak a 18. helyen zárt, a 17. helyezettől is csaknem három másodperccel maradt el. A magyar versenyző, aki az időmérő elején a kavicságyat is megjárta, mindössze két riválisát előzte meg. Michelisz magát ostorozta az időmérő után, kockáztatott, de nem jött be: előre slickeket, hátra esőgumikat kért az utolsó percekben, a vizes gumik azonban a száradó pályán annyira túlmelegedtek, hogy képtelenség volt normális kört futni. Az első három helyet Yvan Müller, Robert Huff és Alain Menü, vagyis a chevrolet-s különítmény szerezte meg.

Michelisz pályafutása során másodszor nem jutott be a Q2-be.

Forrás: FIA WTCC