Leleplezték a Mercedes-Benz SLS AMG Roadstert

Vágólapra másolva!
Álcázás nélküli fotókat hozott nyilvánosságra a Mercedes-Benz az SLS AMG nyitott tetős változatáról.
Vágólapra másolva!

Május elején még csak álcázással mutatta meg az SLS AMG Roadstert a Mercedes-Benz, a frissen nyilvánosságra hozott fotókon már leplezetlenül látható a sportkocsi. Világpremierjét az őszi Frankfurti Autószalonon ünnepli a kabrió, vászonteteje három színben, feketében, bézsben és vörösben rendelhető.

Függetlenül attól, hogy nyitott vagy zárt állapotban van a tető, a csomagtartó mérete azonos, 173 literes. A korábbi információknak megfelelően a tető 11 másodperc alatt nyílik és záródik, 50 km/órás sebességig működtethető. Hasonlóan a Mercedes többi nyitott tetős modelljéhez, az SLS AMG-ből sem hiányzik a nyakmelegítő Airscarf rendszer.

Osztozik a motoron a két verzió, a nyitott tetős modellbe is a 6,3 literes, 571 lóerős, V8-as kerül 650 Nm-es nyomatékkal. Kereken négy másodpercig tart a százas sprint, a végsebesség 309 km/óra. Hétfokozatú duplakuplungos váltó továbbítja az erőt a hátsó kerekekhez, a szükséges merevítések beépítése ellenére is csak néhány kilogrammal lett nehezebb a kabrió.