Az Audit nem érdekli a Forma-1

Vágólapra másolva!
Wolfgang Ullrich egy interjúban beszélt a versenyzésről. A márka aktív a motorsportokban, de a gyáriak szerint az utcai autókban nem tudnák hasznosítani az F1-ben szerzett tapasztalatokat.
Vágólapra másolva!

Dr. Wolfgang Ullrich, az Audi motorsport-igazgatója a Car Magazine-nak adott interjúban elmondta, az Audit egyszerűen nem érdekli a Forma-1. "Mindig nagy hangsúlyt fektettünk a motorsportokra, de csak azokra a szériákra koncentrálunk, melyek számítanak a vevőinknek, mint a rali vagy a túraautó bajnokság. Többek között a Quattro összkerékhajtást, az FSI és a TFSI motorokat is ennek köszönheti a márka. Ezért döntöttünk úgy 1999-ben, hogy a Forma-1 helyett a világ legnagyszerűbb versenyén, a Le Mans-i 24 óráson indulunk" - nyilatkozta Ullrich.

Forrás: Audi
Az Audinak többet ér Le Mans, ahol idén az R18-ast indítják

"Egy versenyen több kilométert teszünk meg, mint egy Forma-1-es autó egy egész szezon alatt. A bokszkiállásokkal együtt is 32 km/órával nagyobb az átlagsebességünk és 42 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztunk. Célunk, hogy a versenyzésben szerzett tapasztalatokat felhasználhassuk az utcai autókban. A könnyűépítésű karosszéria, a kis lökettérfogatú, de erős motorok és a gazdaságos üzem a pályán és az életben is mind ugyanolyan fontosak" - tette hozzá a motorsport-igazgató.