Videóüzenetben és hirdetésekben kért elnézést a Toyota

Vágólapra másolva!
A Toyota hétfőn az Egyesült Államokban elnézést kért az esetleg balesetet okozó, beszoruló gázpedálok problémája miatt, és közölte, megkezdi a visszahívott autók kijavítását. Egyes szervizek éjjel-nappal üzemelnek majd.
Vágólapra másolva!

"Semmi sem fontosabb számunkra, mint azoknak a kocsiknak a biztonsága és megbízhatósága, amelyekben ügyfeleink utaznak" - mondta James Lentz, a Toyota Motor amerikai részlegének igazgatója.

Mint arról korábban beszámoltunk, a világ legnagyobb autógyártója Amerikában legutóbb 2,3 millió kocsit rendelt vissza a gázpedál lehetséges hibája miatt. A panaszok nyomán leállították nyolc népszerű modell, köztük a piacvezető Camry, Corolla és Avalon forgalmazását és gyártását az Egyesült Államokban és Kanadában.

A megbízhatóként emlegetett típusokat készítő autógyártó a hétvégén több mint húsz amerikai újságban egész oldalas hirdetésben tudatta: a gyártást és forgalmazást csak átmenetileg állították le, és ezt a példa nélküli lépést a vevők érdekében hozták meg.

"Tudom, hogy önök csalódottak, de remélem, lehetőséget adnak arra, hogy visszanyerjük bizalmukat" - jelentette ki Lentz, aki kétperces webüzenetében kétszer is elnézést kért a vásárlóktól a kellemetlenségekért. Kiderítették, mi okozta a beragadó gázpedállal kapcsolatos problémát, az autók kijavításához szükséges alkatrészek már útban vannak a szervizekbe, és megkezdték a szerelők betanítását a javítások elvégzéséhez.

Forrás: MTI

A beszoruló gázpedál miatt mintegy száz baleset történt az USA-ban


A Toyota amerikai képviselete közölte: a cég mérnökei egy olyan "szigorúan tesztelt" megoldást dolgoztak ki, amelynek során megerősítik a gázpedálokat, megszüntetve a gondot okozó "súrlódási többletet".

Amerikában a Toyota-kereskedésekben jelentős mértékben csökkent a forgalom, és sok millió Toyota-tulajdonos aggódik kocsijának biztonsága miatt. Egyes márkakereskedők ezerdolláros engedményt kínálnak a régi Toyotájukat újra cserélő vásárlóknak.

A Toyota két hullámban tavaly november óta hatmillió kocsit rendelt vissza az Egyesült Államokban, múlt héten pedig 1,8 millió Európában értékesített Toyota visszahívását jelentették be.