Hivatalosan is elkelt a Saab

Vágólapra másolva!
A Spyker bejelentette, hogy lezárult a Saab eladási históriája: hivatalosan is átszállt a márka tulajdonjoga a General Motortól a Spyker-re. A két cég ezután testvér vállalatokként működnek tovább.
Vágólapra másolva!

A Spyker Cars N.V. bejelentette, hogy sikeresen lezárta a Saab Automobile AB megvételét annak korábbi tulajdonosától, a General Motors-tól. A tulajdonjog átruházására február 23-án került sor. Az ügylet lezárása előtt a Saab kilépett a felszámolási eljárásból, és a cég irányítása visszakerült Jan Ake Jonsson, a Saab Automobile ügyvezetője és az általa vezetett igazgatóság kezébe. Mostantól a Saab Automobile és a Spyker Cars testvér vállalatokként működnek tovább az amsterdami tőzsdén jegyzett Spyker Cars N.V. tulajdonában. Az adásvétel lezárása biztosítja a Saab jövőjét és egyben egy új időszak kezdetét is jelenti.

"Elégedettek vagyunk, a Saab jövője immár biztos." - nyilatkozta Victor Muller, a Spyker Cars N.V. ügyvezetője.

"Mától teljes erővel a Saab újjáélesztésén és fenntartható, nyereséges céggé alakításán dolgozunk, melynek sikeréről határozottan meg vagyunk győződve. Meg kívánjuk erősíteni a Saab tulajdonosok és autóik között fennálló különleges érzelmi kapcsolatot és a Saab hagyományos értékeire koncentrálunk, mint a független gondolkodásmód, repülőipari múlt, környezettudatos teljesítmény és az autóversenyzés."

A mai bejelentés nagyon fontos a Saab ügyfelek, márkakereskedők, beszállítók és alkalmazottak számára világszerte. Mostantól végre nyugodt körülmények között kezdődhet meg az új 9-5 modell forgalmazása, és a jövőbeni modellek kifejlesztése.

Forrás: [origo]

A korábbi tervek. Kérdéses, ebből mi valósul meg az új tulajdonossal


A Saab eladása csaknem egy éve húzódik, a General Motors először a Koenigsegg szupersportkocsi-gyártó céggel egyezett meg, de végül visszaléptek az üzlettől. Ezután következhetett a Spyker, amellyel elsőre szintén nem sikerült megegyezni, de az utolsó utáni pillanatban mégis megszületett a megállapodás.