Új mini egyterű és szedán a Nissantól

Vágólapra másolva!
Yokohamai központjában a Nissan újabb információkat árult el globális kisautó-platformjáról.
Vágólapra másolva!

Nemcsak a Micra utódját építi majd a Nissan az új, globális V-platformra, további modelleket is tervez a japán gyár. Részletesebb tájékoztatást a Tokiói Autószalonnal egy időben tartott a japán gyár yokohamai főhadiszállásán.

A V-platform célja egyértelműen a profitszerzés, különösen a fejlődő piacokon, de ez nem jelenti azt, hogy műszakilag kifogásolható lenne. Cél az, hogy a padlólemez elég kifinomult legyen ahhoz, hogy Nyugat-Európában is piacra lehessen dobni a rá épített autókat.

Korábban már mutatott néhány rajzot a Micra utódjáról a Nissan, mellette első körben egy kis szedán és egy mini egyterű épül még az új padlólemezre. Már jövőre elkezdődik a gyártás, méghozzá párhuzamosan Kínában, Indiában és Thaiföldön.

Két további üzem is készít majd V-platformos autókat, de ezeket még nem nevezték meg. Az ázsiai gyárak esetében az alkatrészek 80-90 százaléka is helyben készül majd, csökkentve az előállítási költségeket. 0,9-1,2 literes motorok kerülhetnek az autókba, akár turbós változatban is.

Forrás: Nissan