Konnektoros hibrid lehet a következő Lancer Evo

Vágólapra másolva!
A Lancer Evo következő generációjába a Mitsubishi Tokiói Autószalonon bemutatásra kerülő hibrid hajtáslánca is bekerülhet.
Vágólapra másolva!

PX-MiEV néven crossover jellegű tanulmányt mutat be a Mitsubishi a Tokiói Autószalonon, ennek legfőbb különlegessége, hogy konnektoros hibrid hajtásláncot kapott. Könnyen elképzelhető, hogy a rendszer már a közeljövőben bekerül egy sorozatgyártású Mitsubishibe, méghozzá a következő Lancer Evóba.

A showcar első és hátsó tengelyére is építettek egy 81 lóerős elektromotort, az 1,6-os belső égésű blokk a generátor funkció mellett az első kerekeket is hajtja. Jelentősen megváltozhat a Lancer Evo karaktere, amennyiben hasonló hajtásláncot kap, ezt azonban azzal hárítják a japánok, hogy a hibrid rendszert a lehető legjobban összehangolták az összkerékhajtási rendszerrel.

Eredetileg azt tervezte a Mitsubishi, hogy csak 2013-ban dobja piacra a rendszert, a Lancer Evóval viszont előbbre tolódhat a premier. Egy Autocarnak nyilatkozott forrás szerint a hibrid amolyan kényszermegoldásként merült fel, állítólag hosszú ideje áll ugyanis a fejlesztői munka az új Evóval.

Forrás: Mitsubishi