Kabrió készülhet a Porsche Panamerából

Vágólapra másolva!
Fontolgatja a Porsche, hogy nyitott tetős változatot készít limuzinjából, a Panamerából. Csak két ajtaja lesz az újdonságnak.
Vágólapra másolva!

Német sajtóhírek szerint azt fontolgatja a Porsche, hogy kabriót készít új limuzinjából, a Panamerából. Gyári források szerint a nyitott tetős kivitel annyiban mindenképp különbözne a kupétól, hogy négy helyett csak két ajtaja lenne, hogy csökkentsék a súlyt, és a lehető legnagyobb karosszéria-merevséget érjék el.

Hátul is kellően tágas lenne a helykínálat, tetőként csakis a többi modelléhez hasonló vászon jöhet szóba a nehéz, és ekkora méretben már nehézkesen megoldható keménytető helyett. Állítólag 11 ezer euróval lenne drágább a kabrió a limuzinnál.

Hivatalosan a Porsche nem ismerte el, hogy nyitott Panamerán dolgozna, de Wolfgang Dürheimer fejlesztési igazgató annyit azért elárult, hogy elképzelhető további Panamera-változatok piacra dobása. "Összesen 14-féle 911-est forgalmazunk, ezek mind sikeresek, úgyhogy nem látok kizáró okot a Panamera-sorozat bővítésére."

Forrás: [origo]