Új motorok az 1-es kupé BMW-ben

Vágólapra másolva!
Két motor és két különkiadás jelenik meg az 1-es BMW kínálatában, az újdonságok szeptembertől kaphatók a márkakereskedésekben.
Vágólapra másolva!

Nemcsak a 3-as, az 1-es sorozat kínálatát is frissíti a 2010-es modellévre a BMW, két új motor válik elérhetővé szeptembertől. Megjelenik a 120i Coupe, a kétajtós modellbe kétliteres, 170 lóerős, közvetlen befecskendezéses, négyhengeres benzinmotor kerül, amelynek legnagyobb nyomatéka 210 Nm. 7,8 másodperc alatt gyorsítja a blokk százas tempóra a kupét, végsebessége 224 km/óra, átlagfogyasztása pedig állítólag csak 6,6 liter kilométerenkénti 153 grammos szén-dioxid-kibocsátás mellett.

Szintén újdonság a 118d Coupe, melybe kétliteres dízelmotor kerül 143 lóerővel és 300 Nm-es nyomatékkal. Hatfokozatú kézi váltó kapcsolódik a blokkhoz, a százas sprintet kilenc másodperc alatt futja, végsebessége 210 km/óra, 119 grammos széndioxid-kibocsátás mellett 4,5 litert fogyaszt.

Megjelenik két új különkiadás is, a Lifestyle és Sport Edition, a csomagok a három- és ötajtós változathoz, valamint bármelyik motorhoz rendelhetőek lesznek szeptembertől. Különleges Marrakesh barna metálfényezéssel készül a Lifestyle Edition, a kabin kiegészítői és kárpitozása ugyanehhez a színhez igazodnak. A Sport Edition lényegében az M csomagra épül, de további külső kiegészítőket, például Blackline hátsó lámpákat kínálnak hozzá.

Forrás: BMW
Forrás: BMW