Hátsókerék-hajtású szedánt tervez a Chrysler

Vágólapra másolva!
Folyamatosan szivárognak az információk a Chrysler-Fiat együttműködés lehetséges jövőjéről, a legfrissebb hírek szerint a Chrysler hátsókerék-hajtású limuzin gyártását is tervezi.
Vágólapra másolva!

Egyre újabb és újabb információk kerülnek nyilvánosságra a Chrysler-Fiat együttműködés jövőjéről. Lehetséges, hogy a hírek egy része puszta spekuláció, de a korábban megszellőztetett infók mellé most az Automotive News is bedobott egy újat. Úgy tudja a lap, hogy a Chrysler egy elérhető árú hátsókerék-hajtású limuzint fejlesztene ki, amellyel a nem túl sikeres Sebringet és Dodge Avengert váltaná le.

Több opció is kínálkozik az autó megvalósítására, az egyik ilyen, hogy alapjaként a Fiat meghosszabbított, D-Evo platformját használják, amelyre az Alfa Romeo 159 is épül. Belső források szerint azonban valószínűbb, hogy a Chrysler inkább a hátsókerék-hajtású LX platform rövidebb verziójára szavaz, amelyet a Detroiti Autószalonon kiállított 200C elektromos tanulmányhoz fejlesztett ki.

Ha így is lesz, az autó elkészítéséhez igénybe veszi a Fiat segítségét a Chrysler, az olaszoktól különböző részegységek, többek között motorok és futóművek érkezhetnek.

Forrás: Chrysler

Kattintson a képre, galéria nyílik!