Megjött a Seat Ibiza FR

Vágólapra másolva!
Hivatalosan a Barcelonai Autószalonon mutatkozik be az új Seat Ibiza FR és a felfrissült Leon Cupra, a spanyol gyár azonban már most közölt róluk minden lényegeset.
Vágólapra másolva!

Szó van arról, hogy a Seat egy minden eddiginél erősebb Ibizát is piacra dob szinte maximálisan ragaszkodva a Bocanegra tanulmány formavilágához, a Barcelonai Autószalonon érkező kivitel azonban még nem ez lesz. Katalónia fővárosában az FR változatról hull le a lepel, mely valamivel sportosabb hatást kelt, mint az alapjait jelentő SportCoupé, meghajtásáról az 1,4 literes TSI-motor 150 lóerős változata gondoskodik.

Az első kerekekre hétfokozatú, új programozású DSG-váltó továbbítja az erőt, a fokozatok közötti váltás a kormányra szerelt fülecskékkel is lehetséges. Az ESP-t és a vele szorosan együttműködő XDS-rendszert úgy programozták, hogy az Ibiza FR maximális vezetési élményt nyújtson.

Forrás: [origo]

Szintén Barcelonában debütál a frissített Leon Cupra, kétliteres, 240 lóerős turbómotorral. Minimális külső (új lökhárítók, hátsó lámpák, ezüst kilincsek és felnik), valamint belső módosításokkal érkezik a Cupra, mely 6,4 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége pedig 247 km/óra.