Új vezérek a GM-márkák élén

Vágólapra másolva!
A csőd után újraformálódó GM-nél már meg is történtek a vezetőváltások. Brent Dewar a GM Europe értékesítési osztályának elnöke lesz a Chrysler vezetője, míg a Cadillac-et a GM észak-amerikai ágának főtervezője, Brian Nesbitt vezeti majd.
Vágólapra másolva!

Nesbitt augusztus elsejétől válik a Cadillac vezérigazgatójává, miközben a céget eddig ideiglenesen vezető Steve Hill és Steve Shannon új feladatokat kap. Nesbitt nyolc éve van a GM-nél és kinevezése tulajdonképpen nem meglepő, hiszen Bob Lutz, a cég alelnöke korábban kijelentette, hogy az átalakuló GM-et elsősorban modern formatervekkel szándékoznak megújítani.

Lutz és Nesbitt egyébként évekkel ezelőtt már együtt dolgozott a 2000-ben piacra került és még egy ideig kapható PT Cruiser tervezésében. Nesbitt az utóbbi időben olyan autók elkészítését felügyelte mint a Cadillac CTS kupé és kombi változata.

Dewar sokkal régebb óta dolgozik a General Motor-nál. 1978-ban kezdte meg a karrierjét a GM Canadánál, tavaly lett az értékesítési osztály vezetője, miután sokáig az értékesítési, marketing- és vevőszolgálati alelnöke volt.

Dolgozott Brazíliában is, a GM ottani értékesítési osztályának vezetőjeként, de volt már a Chrysler marketingigazgatója is.