A Fiat is besegít a Tata Nano eladásába

Vágólapra másolva!
Közös projekteken dolgozik a Tata és a Fiat, az együttműködés keretében az olaszok segítenének a Nano miniautó dél-amerikai forgalmazásában.
Vágólapra másolva!

Indiában már piacra került a világ legolcsóbb autója, a Tata Nano, ünnepélyes keretek között nemrég adták át az első autókat a boldog tulajdonosoknak. Következő körben Dél-Amerikában kerülhet piacra mini, az itteni értékesítésben a Fiat is besegítene az indiai cégnek.

Brazília a Fiat második legnagyobb piacának számít Olaszország után, a gyárnak bőven van tehát tapasztalata a dél-amerikai értékesítésről. Nem a Nano az egyetlen modell, amelyet a két gyár közösen értékesítene, a Tata-elnök Ratan Tata szerint arról is szó van, hogy Indiában közösen értékesítsenek Ferrarikat és Maseratikat.

"Több közös projekten is dolgozunk a Fiattal" - erősítette meg Tata. Nemcsak együttes értékesítésről van szó, elképzelhető közös platformok kifejlesztése, az Ivecóval is szorosabbra fűzheti kapcsolatát az indiai gyár, "rengeteg dologról" zajlanak a tárgyalások. Még az is benne van a pakliban, hogy indiai jármű- és motorgyártásra vonatkozó egyezség is születik. A Nano európai verziója 2011-ben kerül a kereskedésekbe.

Forrás: [origo]