Befutott az új Subaru Outback

Vágólapra másolva!
A Legacy új nemzedéke mellett annak terepesített változatáról, az Outbackről is lehullt a lepel a New York-i Autószalonon.
Vágólapra másolva!

Nemcsak a Legacyt, hanem a vadonatúj Outbacket is reflektorfénybe tolta a Subaru a New York-i Autószalonon, a terepkombi a limuzin ismeretében semmilyen meglepetést nem tartogatott. Arca a Legacyé, a négyajtóshoz hasonlóan a kombi is valamivel tágasabb lett elődjénél, hasmagasságát 22,1 centiméterre növelték.

Az Outback is megkapta a Legacyhoz bejelentett motorokat, terepkombiként nem hiányozhatnak róla a fekete műanyag betétek és fém védőlemezek. Új padlólemezen ül, tengelytávja hét centivel nyúlt, magasságához tíz, szélességéhez öt centit csaptak hozzá, a rövidebb túlnyúlások miatt viszont hozzávetőleg két és fél centivel rövidebb elődjénél.

Az alap Outback 2,5 literes 170 lóerős, 230 Nm-es csúcsnyomatékú bokszermotort kap, ennek turbós változata viszont nem került a palettára. A csúcsváltozatban a 3,6 literes, hathengeres bokszer dolgozik 256 lóerővel és 334 Nm-nyi nyomatékkal, természetesen mindegyik verzió összkerékhajtású. A tengerentúli alapmodellhez hatfokozatú kézi vagy fokozatmentes automatikus váltó választható, a 3,6 literes kivitel ötfokozatú automatával érkezik. Európában biztosan megjelenik majd a palettán a kétliteres bokszerdízel is.

Forrás: Hyundai