Az Opel Insignia lett az Év Autója

Vágólapra másolva!
Az Opel Vectra utódát választották meg a 2009-es Év Autójának. Csupán egyetlen ponttal kapott ki tőle az új Ford Fiesta.
Vágólapra másolva!

Hétfőn nyilvánosságra hozták, hogy az Opel Insignia nyerte el a 2009-es Év Autója címet. Utoljára 1987-ben kapta egy Opel a rangos európai díjat, az Omega sikere után mostanáig csak dobogós helyeknek örülhettek Rüsselsheimben, legutóbb, 2007-ben például a Corsa második helyezésének.

Az Insignia valószínűleg korszerű extráinak (táblafelismerő kamera, adaptív felfüggesztés, új generációs fényszórók), előremutató formatervének, jó aktív és passzív biztonságának és új fejlesztésű motorjainak köszönheti a címet.

A 23 európai országból delegált 59 újságíró 321 pontot adott az Insigniának, az új Ford Fiesta egyetlen ponttal szorult a második helyre. Jól jelzi a verseny szorosságát az a tény is, hogy az Opel húsz, a Ford pedig 19 zsűritag pontozótábláján végzett az első helyen. Harmadik helyen futott be a hatodik generációs Volkswagen Golf 223 megszerzett ponttal, mögötte a Citroën C5 (198 pont), az Alfa Romeo MiTo (148 pont), a Skoda Superb (144 pont), és a Renault Mégane (123 pont) végzett. Az Opel Insignia tervezőcsapata januárban veheti át a díjat egy ünnepélyes ceremónián.