Újabb fotók a Chevrolet Voltról

Vágólapra másolva!
A GM szakítva a hagyományokkal nem Párizsban, hanem közelgő centenáriumi ünnepségén, Detroitban mutatja be az általa messiásként várt Chevrolet Volt hibridet.
Vágólapra másolva!

Már nem is szivárgásnak, inkább csőtörésnek nevezhető, ahogy napvilágot látnak sorban az újabb és újabb fotók a Chevrolet Volt elektromos autóról. A GM hibridprogramjának főszereplőjéről már két gyári részletfotót közöltek (legalul), a közelmúltban lebukott a Transformers 2 filmforgatáson, most pedig olyan gyári képek láttak napvilágot, amelyeken a tervezők és a menedzserek pózolnak az autóval.

A Volt különlegessége, hogy bár belsőégésű benzinmotorral is ellátták, az nem közvetlenül az autó mozgatását végzi, csupán áramot termel a helyváltoztatást végző elektromos motorok részére. Az E-Flex rendszerben az innen származó, valamint a fékezés során visszatermelt áramot nagy kapacitású lítium-ion akkumulátorok segítségével tárolja az autó.

A General Motors ráadásul szakít a hagyományokkal és centenáriumi ünnepségén, Detroitban mutatja be a Voltot még szeptemberben, nem pedig az októberi Párizsi Autószalonon.

A Volt tanulmányát egyébként 2007-ben, a Detroiti Autószalonon láthatta először a nagyközönség, és a képek szerint a tervezők hűek maradtak az eredeti koncepció által képviselt formavilághoz.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Forrás: [origo]Forrás: [origo]