Nürburgringi rekordot döntött a Corvette ZR-1

Vágólapra másolva!
A Nissan GT-R nemrégiben új körrekordot állított fel a nürburgringi Nordschleifén, ám a Corvette ZR-1 máris megfosztotta képzeletbeli trónjától a japán szupersportolót, nem egész 3 másodpercet verve annak idejére.
Vágólapra másolva!

A Nissan GT-R nemrégiben 7 perc és 29 másodperc alatt tett meg egy kört a legendás Nürburgring Nordschleife 20,8 km hosszú aszfaltcsíkján. Ám a rekord meglehetősen rövid életűnek bizonyult, miután a GM pályára küldte a Corvette ZR-1-et, hiszen a 638 lóerős autó 7:26,4 másodperces köridőt produkált. Ezzel az eredménnyel 2,6 másodperccel volt gyorsabb, mint a Nissan, de rávert több mint egy másodpercet a Pagani Zonda F-re (amely enyhén vizes pályán lett tesztelve) és gyorsabbnak bizonyult a Porsche Carrera GT-nél is.

A Corvette, leszámítva a kommunikációs és a biztonsági berendezéseket, teljesen szériakivitelű volt, és utcai beállításokkal küldték pályára a GM mérnökei. Azt azért illik megemlíteni, hogy a Corvette-nek 160-nal több lóerő jutott, mint a Nissan GT-R erőforrásának, így utóbbinak kifejezetten a becsületére válik, hogy "csak" ennyivel kapott ki amerikai riválisától. Még az sem teljesen egyértelmű, hogy a két autó egymás riválisának számít-e, hiszen áruk között is jelentős különbség van. A Corvette ugyanis körülbelül 33 ezer dollárral, vagyis körülbelül 5 millió forinttal kerül többe, mint a Nissan GT-R.