Évi kétezret gyártanak majd a Corvette ZR1-ből

Vágólapra másolva!
Elméletileg gyorsabb lesz a Nürburgringen a Nissan GT-R-nél, és évente kétezer készül majd belőle. A valaha volt legerősebb Corvette-ről, a ZR1-ről a főmérnök mesélt egy hivatalos chaten.
Vágólapra másolva!

Az első kompresszoros Corvette-ről Tadge Juechter, a ZR1 főtervezője nyilatkozott a gmnext.com oldalon nemrég megtartott chatelésen. Bár a 638 lóerős kocsi áráról, fogyasztásáról, gyorsulásáról pontos adatokat Juechter nem árult el, állítása szerint a négykerekű a világ versenypályáinak bármelyikén képes megdönteni a szériagyártású autókra vonatkozó összes pályacsúcsot. Ez azt jelenti, hogy a Corvette ZR-1 elméletileg gyorsabban megy a Nürburgringen mint a Nissan GT-R, amely májusban állította fel a 7 perc 29 másodperces csúcsot. Juechter emellett azt is megígérte, hogy az autó a világ legjobb fogyasztású 600 lóerőnél erősebb autója lesz, pontos adatokat azonban itt sem árult el, csupán annyit tett hozzá, hogy valamennyivel több üzemanyagot fogyaszt majd, mint a Z06-os Corvette.

Rossz hír Corvette-rajongóknak, hogy a kocsiból évente mindössze 2000 darabot gyártanak majd, egy ZR1-nek az ára pedig körülbelül 100 ezer dollár lesz a tengerentúlon, itthon várhatóan 30 millió forintnál is többet fognak kérni érte.



A gyári tesztpályán megfutotta a 330 km/órát