Összetörték James Bond autóját

Vágólapra másolva!
Rájár a rúd a James Bond filmek készítőire, ugyanis a 2008-ra ígért 22. epizód forgatása közben, forgatókönyvön kívül törték össze a főszereplő Aston Martinját.
Vágólapra másolva!

Természetesnek mondható, hogy egy akciófilm forgatásakor az autók fogyóeszköznek számítanak, és főképp igaz ez a James Bond filmekre. Arra azonban valószínűleg senki sem számított, hogy nem a forgatás közben törik használhatatlanná a 160 ezer fontot, vagyis körülbelül 50 millió forintot érő Aston Martin DBS-t.

Az autót nem a James Bondot alakító Daniel Craig vezette, akit mellesleg az előző rész során rossz nyelvek fakezűnek tituláltak, hanem a gyár egyik korábbi mérnöke, aki A Quantum of Solace című epizód forgatási helyszínére tartott az autóval. A 29 éves Fraser Dunn a Garda-tó mellett autózott, amikor elveszítette uralmát az 510 lóerős DBS felett, és a vízbe esett. A kocsi süllyedni kezdett a tó fenekére, benne az eszméletlen sofőrrel, aki végül magához térve sikeresen kiszabadult az összetört autóból és a felszínre úszott.

A jelenetből kiírták az Aston Martint, a folytatáshoz pedig rendeltek egy másik autót. Arról nem szól a hír, hogy az óvatlan fiatalember milyen retorzióban részesült a méregdrága autó terven kívüli megsemmisítéséért.