A Tatáé lehet a Jaguar és a Land Rover

Vágólapra másolva!
Egyre valószínűbb, hogy indiai kézbe kerül a Ford két jobb sorsra érdemes prémiummárkája, a Jaguar és a Land Rover. A legújabb jelentések szerint az amerikaiak még az év vége előtt eladják a két céget a Tatának.
Vágólapra másolva!

Félévnyi tárgyalás eredményeként az elmúlt hetekben hétre csökkent a két márkáért versenyben maradt cégek száma. A Tata mellett a szintén indiai Mahindra & Mahindra és az amerikai One Equity befektetőcég jöhettek szóba mint lehetséges vevők. A Fordnak fontos, hogy az új tulajdonos egy már meglévő autógyár legyen, ezért valószínűleg a Tata mellett dönt. Ezt ugyan a Ford még nem erősítette meg, de pletykák szerint januárig bejelentik, hogy a Tata nagyjából kétmilliárd dollárért megveszi a két céget.

Ha nyélbe ütik az üzletet, a Tatának még egy újabb megállapodást is kötnie kell a Forddal, hogy az továbbra is szállítsa motorjait az autókhoz. Az biztosnak tűnik, hogy a két márka három brit üzemének 15 ezer dolgozójából egyelőre egyet sem bocsátanak el, igaz, nem valószínű, hogy a gyártás sokáig csupán a szigetországra korlátozódik.