Sportkupét készit a Kia

Vágólapra másolva!
Egy teljesen új kupé tanulmánnyal érkezik a szeptemberi Frankfurti Autószalonra a Kia. A koreaiak eddig mindössze egy képet és pár részletet árultak el a készülő modellről.
Vágólapra másolva!

A Kia mostanában inkább intenzív modellkínálat megújítási stratégiát valósít meg, hiszen minden egyes autószalonra van valami látványos újdonságuk. Ebből a közelgő Frankfurti Autószalonra is jut egy, hiszen egy eddig ismeretlen, és egyelőre még név nélküli autót mutatnak be. A híres német szalonon egy 2+2 üléses kupé lesz a "megelepetés", amelyet a Kia főtervezője, Peter Schreyer álmodott meg. Az 53 éves Schreyert idén tüntette ki a brit Royal College of Art autótervezési munkásságáért, nevéhez olyan modellek fűződnek, mint az Audi TT, a VW Beetle, vagy az idei Genfi Autószalonon bemutatott Excee'd kabrió tanulmány. Ez már garancia arra, hogy a körülbelül 4500 milliméter hosszú autó látványos lesz. Állítólag a kupé első- és hátsókerék-meghajtással is elérhető lesz, és a gyártó európai üzemeiben készül majd.

Többek közt alacsony árainak és hét éves garanciájának köszönhetően a Kia eladásai az elmúlt tíz évben megduplázódtak. A koreaiak évente 1,3 millió autót értékesítenek, az évtized végére már a kétmilliós álomhatárt is el akarják érni. Ebben nyújthat segítséget az a tény, hogy a márka új arculatának létrehozásával egy olyan tehetséges szakembert bíztak meg, mint Schreyer.

A kupé mellett Frankfurtban a Kia bemutatja Cee'd modelljének háromajtós változatát és egy új hibridet is.

Forrás: [origo]