Európa meghódítására készül a Cadillac

Vágólapra másolva!
Újabb amerikai Cadillacek európai árusítását tervezi az amerikai gyártó, annak ellenére, hogy az öreg kontinensen az eladások messze elmaradtak a korábban reméltektől.
Vágólapra másolva!

A GM-hez tartozó Cadillac 2006-ban összesen 3000 autót tudott értékesíteni Európában. Az amerikaiak 2010-re évi húszezres eladásokat akarnak produkálni, ám az előzetes becslések szerint az új modelloffenzíva sikere esetén is csak évi 6-7 ezer fogy majd addigra a luxusmárkából. A Cadillac CTS érkezése már tény, most úgy néz ki, hogy 2009-re a típus sportkombi és kupé változata is a kontinensre érkezik. Ez utóbbi várhatóan 65 000 euróért, azaz közel 16,5 millió forintért lesz kapható. Mindkét modellben egy közvetlen befecskendezésű V6-os motor kap helyet, de kaphatóak lesznek akár turbódízel változatban is.

Az eddig gyengén szereplő BLS típus 2010-re várható második generációja is kapható lesz Európában. Az ígéretek egy sportosabb és agresszívebb megjelenésű modellt vetítenek előre, ezt alátámasztani látszik, hogy az BLS kapható lesz 2,8 és 3,6 literes V6-ossal is. Az autóból kombi változat is készül.