Visszatérhet az Opel Omega

Vágólapra másolva!
Autóipari híresztelések szerint az General Motors az új Opel Omega új generációjának kifejlesztésén gondolkodik. A rüsselsheimi zászlóshajó valószínűleg a korábbi Insignia tanulmányra fog hasonlítani.
Vágólapra másolva!

Az új Omega tervezését az Opel a szintén GM érdekeltségbe tartozó ausztrál Holdennel közösen végezné, de az is lehet, hogy a gyártás is a kenguruk földjén történne. Előreláthatólag a 2003-as Insignia (lent) tanulmány formai megoldásait használják majd fel a karosszéria megrajzolásakor, ami semmiképp sem hátrány, mert a kombiszerű tanulmányautó vonalai elegánsak és tekintélyt parancsolóak voltak. Az autó a GM hátsókerék-meghajtású Zeta padlólemezére épülhet, és valószínűleg egy 3,6 literes, 256 lóerős V6-ossal, és egy 6 literes, 365 lóerős V8-as benzinmotorral lesz elérhető.

Bár júliusban Carl-Peter Forster Opel-főnök kijelentette, hogy a német cégnek nem áll szándékában egy, a nemsokára megjelenő új Vectránál nagyobb modell elkészítése, az AutoZeitung információi szerint a vezérkar jelenleg mégis erősen fontolgatja, hogy feltámasztja az Opel zászlóshajóját.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]