Máris probléma van az új smarttal

Vágólapra másolva!
Alig jelent meg a smart új fortwo-ja, máris visszahívnak néhány darabot. A hírek szerint a kormánnyal van némi probléma, ami nem éppen megnyugtató vásárlók számára.
Vágólapra másolva!

A smart szekere az utóbbi években nem úgy ment, mint ahogy azt a nagy anyacég, a Mercedes-Benz elvárta volna. A cég elég tekintélyes veszteséget halmozott fel, ezért korábban szóba került a márka eladása is. A Mercedes azonban kitart a smart mellett, az amerikai Chrysler jelentős részét eladták ugyan, de kisautógyártó marad. A smart helyzete elsősorban annak köszönhető, hogy a forfour nem hozta a kívánt eredményeket, ezért az eladási darabszámok sem javultak a szükséges mértékben. A márka 2007 elején az új fortwo-tól várta az eladások fellendülését, amit az első negyedévben sok minden alá is támasztott.

Ilyen előjelek után nem jön túl jól az a hír, hogy az új fortwo-kat visszahívják. Egészen pontosan csak egy részüket, ugyanis a kormánnyal probléma adódhat. A gond egészen pontosan az, hogy a kormányszerkezetben egy biztonsági gyűrű nem rendeltetésszerűen lett beépítve, így akadályozhatja a kormány mozgását. Nem túl jól hangzik, de legalább időben reagálnak a problémára.