Ismét Bárkovics győzött a Clio Kupában

Vágólapra másolva!
Bárkovics Zoltán vasárnap is meg tudta ismételni vasárnapi formáját, kisebb csaták után megszerezte az  immár negyedik első helyét a Shell V-Power Racing Renautl Clio Kupában.
Vágólapra másolva!

A Hungaroringen ismét Bárkovics győzedelmeskedett a cliósok versenyében. Nem ment azonban ez olyan egyszerűen, hiszen jó néhány körig Vida János élvezhette az elsőséget, akinek a futam elején a negyedik helyről kellett feltornáznia magát. Bárkovicsnak először az élről rajtoló Michelisz Norberttel kellett harcolnia, majd megkapta a nyakába Vidát, aki megelőzte. Pár kör elteltével újra összecsaptak a felet, aminek egy ütközés lett a vége. Vida lelassult, így Bárkovics simán begurulhatott a célba. Vidára felzárkozott a tapadás gondokkal küszködő Michelisz, de megelőzni már nem tudta. Az élbolytól leszakadva negyedikként Vizin, mögötte Molnár, majd Czenkár érkezett a célba.

Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa VI. futam végeredmény
1. Bárkovics Zoltán (Proex AMSE) 31:37,091 perc
2. Vida János (Zengő Motorsport Kft.) 3,054 mph
3. Michelicz Norbert (Zengő Motorsport Kft.) 3,750 mph
4. Vizin Tamás (Bajai AVSE) 20,117 mph
5. Molnár Zoltán (GFS Racing Team) 24,989 mph
6. Czenkár Béla (GFS Racing Team) 27,728 mph

Bárkovics Zoltán: Rendkívül szoros versenyt futottunk. Nagyon kellett taktikáznom, és vigyáznom a gumikra. A tervem az volt, hogy jól rajtolok, és utána magam mögött tartom őket. A rajt be is jött, aztán időközben megelőztek, de szerencsére tudtam a saját tempómat autózni, így melegen tartottam a gumikat, aminek köszönhetően a végén újra vissza tudtam venni a vezető pozíciót, és megszereztem a győzelmet.

Vida János: A rajt megint nem sikerült a legjobban, de aztán előrébb tudtam verekedni magam, ugyanis Michelisz Norbert elfékezte magát, és bejöttem Bárkovics Zoltán mellé, aki nem tudta zárni az ívet, így őt is megelőztem. Rövid ideig mentem előtte, de sajnos az egyes kanyarban ütköztünk, így visszavette a vezetést. Ettől fogva számomra az is nagy csoda volt, hogy tartani tudtam a pozíciómat, mert a kocsim egyszerűen nem akart balra fordulni. Örülök, hogy be tudtam jönni Norbi előtt ezzel a kocsival!

Michelisz Norbert: A gumiválasztásom nem volt a legszerencsésebb, úgyhogy lesz majd egy kis elemzés a csapattal. A többiek egyszerűen gyorsabbak voltak. Egy picit alulkormányzott volt az autóm, de tudom, hogy mi az oka, így aztán nem vagyok túlságosan elkeseredett. A végén már közel azonos tempót tudtam menni, mint az előttem lévő két versenyző. A két harmadik helyezés a bajnokság szempontjából nem a legbiztatóbb, de majd Parádon kijavítjuk a csorbát.

Vizin Tamás: Amint látszik, jól megizzadtam, de nagyon jót versenyeztem. Az elején volt egy kis meccs, össze is értünk, valamint apróbb technikai gondjaim is akadtak: a váltó néha kidobta a harmadikat meg a negyediket. Ezt leszámítva egyébként minden rendben működött. A legfontosabb pedig, hogy végre célba értem, és ezúton is köszönöm a csapatomnak, hogy ilyen fantasztikus autót építettek.

(A cikkben szereplő Vida János az origo autós rovatának munkatársa.)