DTM Mercedes ellen nincs ellenszer

Vágólapra másolva!
A hétvége első zóna futamát is lebonyolították a Hungaroringen, ahol a várakozásoknak megfelelően a több százmilliós autócsodák győztek. A magyarok közül Bódis Kálmán volt legjobb.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]A hétvége legnagyobb mezőnyét ezúttal a nagytúraautósok küzdelme hozta, hiszen a magyar mezőny mellett ezúttal a Közép-Európai Zóna Trófea élmenői is indultak. Az első verseny a várakozásoknak megfelelően alakult, ugyanis Nimc DTM Mercedes-ével még Konopka Saleen-je sem bírt. A harmadik helyen szintén régebbi DTM autóval, de Audival versenyző Liedl ért be. A magyarok versenye már izgalmasabban alakult. Az elején dr. Kiss elemér jött el a legjobban, de szupererős Mitsubishije ezúttal sem húzta sokáig. Bódis Kálmán örökölte meg az első helyet, amit a célig meg is tartott. Hátrébb Walter Csaba volt a második, de a lekörözések közben Rátkai Ferenc utolérte, sőt egy kis koccanással meg is előzte.

Nagy túraautók zónaversenyénak végeredménye:
1. Václav Nimc (CZ) Charouz Racing, Mercedes CLK DTM 26:11,724 perc
2. Miroslav Konopka (SVK) ARC Bratislava, Saleen S7 1:00,544 ph
3. Viliam Liedl (SVK) AST Presskam, Audi DTM 1:03,677 ph
4. Bódis Kálmán (BOVI Motorsport) Porsche 996 1:45,853 ph
5. Milan Bezak (CH) Stadler Motorsport, Porsche 911 GT3 1:47,670 ph
6. Barta Attila (SVK) Machanek Racing, Brokernet Silverstring +1 kör

Nagy túraautók V. bajnoki futamának végeredménye:
1. Bódis Kálmán (BOVI Motorsport) Porsche 996
2. Rátkai Ferenc (BOVI Motorport) Porsche 996
3. Walter Csaba (Főnix Motorsport Egyesület) BMW E36
4. Borbély Zsolt (Főnix Motorsport Egyesület) BMW 320i E36
5. Kavecz István (BMW Team Hungary) BMW M3
6. Váradi András (Főnix Motorsport) BMW M3 E36

Miroslav Konopka: A versenyen minden rendben volt, nagyon szeretem ezt a pályát, mert rendkívül technikás, és mindig nagy örömömre szolgál, ha itt versenyezhetek. Nagy nyomás nehezedett rám, ami hála Istennek nem párosult semmilyen technikai problémával. Elégedett vagyok, ez a második hely tökéletesen megfelel számomra.

Viliam Liedl: Nagyon jó verseny volt, különösen azért, mert már másodszor vagyok Magyarországon, itt a Hungaroringen. Sokat kockáztattam, de természetesen elégedett vagyok a teljesítményemmel, hisz tegnap az időmérőn is jól szerepeltem, ma pedig harmadik lettem.

Bódis Kálmán: Ezt a versenyt barátnőmnek, Pankának és a három kislánynak ajánlanám fel. Rendkívüli koncentrációs teljesítményt igényelt ez a verseny. A rajt előtt egyáltalán nem is gondoltam, hogy lehetek negyedik, úgyhogy nagyon meglepődtem. Igaz Attilával megbeszéltük, hogy tartom magam előtt, amennyire csak tudom, de a rossz gumiválasztása miatt elkezdett csúszkálni. Bezák pedig nagyon támadott hátulról, úgyhogy kénytelen voltam megelőzni őt. A szlovák bajnokságban nagyon sokat számított volna ez Attilának, úgyhogy ezúton is elnézést szeretnék kérni tőle. Számomra a negyedik hely felér egy győzelemmel, hisz céljaim között egy jó helyezés szerepelt, de erről még álmodni sem mertem.

Rátkai Ferenc: Hármasra értékelem a teljesítményemet, jó verseny volt, csak a körülmények voltak mostohák. Szerintem az évszaknál kicsit melegebb az idő. Nagyon jól indultam, három pozíciót sikerült a rajtnál javítanom, de a 12-es Alesi kanyarban kimentem a pályáról, és visszaestem három-négy helyet, aztán a következő körben ugyanott újra kiestem, de szerencsére elég volt az előnyöm, hogy a helyezésemet újra visszaszerezzem. Értékes eredmény, hogy a géposztályomban meglett a második hely, az összetettben pedig a nyolcadik. Remélem, holnap kicsit hűvösebb lesz.

Walter Csaba: Gyakorlatilag a rajtom elég jól sikerült, utána egyszer-kétszer előznöm kellett. Sikerült elég szép előnyt szereznem a többiekkel szemben, így kényelmes versenyen vagyok túl. Később sajnos nekem is problémám akadt a gumik melegedésével, lassabb köridőket autóztam, így utolértem Rátkai Ferit. Kellemeset csatáztunk, egyszer úgy sikerült csak megelőzni, hogy nekem jött, aztán pedig már nem tudtam visszaelőzni. Tényleg elégedett vagyok, hiszen a kategóriában az élen vagyok, az összetettben pedig harmadik. Legközelebb még jobb lesz!