Dízel hibridet fejleszt a Bosch

Vágólapra másolva!
2010-re készülhet el a Bosch dízel-elektromos hibrid hajtásrendszere, amelyért már több európai gyártó bejelentkezett. A benzines-elektromos rendszerre még ennyit sem kell várni, ugyanis jövőre már megjelenik egyes VW, Audi, és Porsche modellekben.
Vágólapra másolva!

Mivel az Európai Unió által megszabott emissziós szabályozások határideje egyre közeledik, az autógyártók egyre élénkebben érdeklődnek az olyan költségesebb technológiák iránt, melyek járműveik szén-dioxid-kibocsátását képesek leszorítani. A Bosch dízel-elektromos hibrid rendszere 2010-re jelenhet meg, és már meg is vásárolta a Citroënt és Peugeot-t tömörítő PSA konszern. A franciák egy saját dízel-hibrid hajtásrendszert is fejlesztettek a 308 számára, azonban a többi modelljükbe a német elektronikai óriástól vennék a technológiát. A fejlesztők szerint ezzel a hajtáslánccal akár a 100g/km-es határ alá is kúszhat a modellek szén-dioxid-kibocsátása.

A Bosch azonban már jövőre beszáll a hibrid járművek piacára, ugyanis 2008 januárjától már szállítják elektromos-benzines hajtásláncukat a Volkswagennek, az Audinak és a Porschénak is. Elsőként a nagyméretű szabadidő-autók, vagyis a Touareg, a Q7, és a Cayenne kapja meg a környezetbarát technológiát.