A rendőrség várja a könyvvizsgáló véleményét az Il Ferro-ügyben

Vágólapra másolva!
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a könyvvizsgálói szakvéleményre vár az autóreklámokkal foglalkozó Il Ferro Kft. ügyében elrendelt nyomozásban - mondta a rendőrség sajtóügyeletese az MTI-nek csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Unger Pál, a BRFK sajtóügyeletese elmondta, hogy a május 2-án csalás megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen elrendelt nyomozás határidejét hatvan nappal meghosszabbították. A BRFK a nyomozás elrendelése előtt hivatalból vizsgálta, hogy a mintegy 8 ezer autós ügyféllel rendelkező Il Ferro ügyében történt-e bűncselekmény, és a beszerzett információk alapján döntöttek a nyomozás elrendeléséről május elején. Az Il Ferro volt budapesti telephelyének udvarán, a nyomozás elrendelése után egy héttel több ezer ügyfél szerződéseit találták meg, a szerződéseken az ügyfelek személyes adatai, bankszámlaszámok, személyiigazolvány-számok voltak.

Körmendi Ákos, a társaság tulajdonosa és ügyvezető igazgatója korábban azt közölte: az Il Ferro Kft. június elején kifizeti autós ügyfeleinek a májusra esedékes reklámozásért járó pénzt, ám a februárra, márciusra és áprilisra járó összeget csak később teljesítik, illetve ennyivel meghosszabbodik a reklámszerződés. A cég már február vége óta nem fizetett mintegy 8 ezer ügyfelének, az érintett autósok időközben bejelentették, hogy pertársaságot alapítanak.