Vágólapra másolva!
Az autók matricázását végző V. Detti Kft. felszámolási eljárást indít a járműreklámozással foglalkozó Il Ferro Kft.-vel szemben. Az alvállalkozó cég illetékese szerint az Il Ferro több mint egy hónapja nem fizet és nem lehet velük felvenni a kapcsolatot.
Vágólapra másolva!

Kajtár András, a V. Detti Kft. ügyvezető igazgatója kedden a debreceni cégbíróságnál felszámolási eljárást kezdeményez az Il Ferróval szemben, mivel az több mint egy hónapja nem egyenlíti az alvállalkozóval szemben fennálló több mint ötmillió forintos számlatartozását - közölte Menyhért Mészáros László, az alvállalkozó cég média tanácsadója, aki hozzátette, hogy az Il Ferro ellehetetlenítette a kapcsolattartást, nem vesznek át küldeményeket, számlákat, megszüntették a fax elérhetőséget, nem veszik fel a telefonokat. Menyhért Mészáros László utalt arra, hogy a cég két hónapja van üzleti kapcsolatban az Il Ferróval, ami alatt csaknem 900 reklám matricát helyeztek el a szerződött járműveken.

Az Il Ferróval kapcsolatban februárban jelentek meg olyan hírek, hogy nem tud fizetni ügyfeleinek, ezt a társaság vezetése is megerősítette. A cég már február vége óta nem tudott fizetni mintegy 8 ezer ügyfelének, ezért - a szerződésekben is biztosított lehetőséggel élve - három hónapra felfüggesztette a kifizetéseket.

Körmendi Ákos, aki február óta a társaság tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, korábban közölte: az Il Ferro Kft. június elején kifizeti autós ügyfeleinek a májusra esedékes, reklámozásért járó pénzt, ám a februárra, márciusra és áprilisra járó összeget csak később teljesítik, illetve ennyivel meghosszabbodik a reklámszerződés. Június elején mintegy 300 millió forintot kell kifizetniük. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) május 2-án csalás megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen nyomozás rendelt el az Il Ferro Kft. ügyében.

Érdekes adalék még, hogy a Népszabadságnak sikerült telefonon elérnie Körmendi Ákost, aki azt nyilatkozta a napilap keddi számában, hogy az alvállalkozó követelése jogtalan és nevetséges. Az Il Ferro ügyvezetője szerint egy hónappal ezelőtt szóban állapodott meg Kajtár Andrással a matricázási munka elvégzéséről. A napilap azon kérdésre, hogy a felszámolási eljárás esetén hogyan fogják teljesíteni az IL Ferro nyolcezer ügyfelének tett ígéretet, miszerint júniustól újra fizet a cég, Körmendi Ákos úgy fogalmazott: kizártnak tartja, hogy felszámolási eljárás indulna ellenük.

Az Il Ferro márkanév egyébként már Romániában is megjelent, ott Nagyváradon és Szatmárnémetiben már működik az autók matricázásával foglalkozó cég, míg Brassóban a közeljövőben nyílik egy újabb Il Ferro-iroda. A nagyváradi cég tulajdonosai ugyanakkor azt állítják, hogy a romániai és a magyarországi Il Ferro nem ugyanaz, a két cég között nincs gazdasági kapcsolat és a menedzsment összetétele eltérő, csupán az Il Ferro név használati jogát vásárolták meg.