Készül a Cadillac 12 hengeres zászlóshajója

Vágólapra másolva!
Egy minden eddiginél nagyobb és erősebb 12 hengeres luxuslimuzint fejleszt a Cadillac - jelentette be Bob Lutz, a Cadillacet is birtokló GM alelnöke.
Vágólapra másolva!

Az eddigi információk szerint az autó műszaki alapját a Camaro nyújtott alváza adja majd, míg külsejében a 2003-ban bemutatott, Sixteen nevű koncepcióra fog hasonlítani a készülő luxuslimuzin. A vadonatúj modell mellé egy teljesen új motor is dukál, erről a GM ausztráliai fejlesztői gondoskodnak, akik két 3,6 literes V6-os motort építettek össze a nemes cél érdekében. A végeredmény egy 7,2 literes, 12 hengeres monstrum lett, amelynek teljesítményét 600 lóerő körülire ígéri a gyár. A néhány éven belül megjelenő limuzinnal a Cadillac elsősorban az európai konkurenciát szeretné lenyomni, konkrétan a Mercedes S osztály és a BMW 7-es szériájának lepipálása a cél.

A képen is látható Sixteen nevű tanulmányról egyébként annyit érdemes tudni, hogy motorházteteje alatt egy 16 hengeres, 13,6 literes erőforrást építettek a GM megalomániás mérnökei. A 2003-ban leleplezett koncepcióautó teljesítményét 1000 lóerősre taksálta a gyár, így a 2009 környékén megjelenő szériaváltozat, a maga 12 hengeres, 600 lovas motorjával bölcs önmérsékletről tanúskodik.