Fotók az új Skoda Superbről

Vágólapra másolva!
A Skoda ugyan csak 2008-ra tervezi a jelenlegi zászlóshajója lecserélést, de máris kikerültek érdekes képek az autóról. Az új Superb a tervek szerint még fényűzőbb lesz. 
Vágólapra másolva!

A Skoda jelenlegi csúcsmodellje a Superb, amit nem is olyan régen egy különleges felszereltséggel teszteltünk. A tervek szerint 2008-ig nem is változik ez a helyzet, de most mégis érdekes fotók kerültek napvilágra az új Superbről.

A jövőre megjelenő második generációs Superb a csehek ígérete szerint nem hoz szégyent az elődre, sőt a belső méretek tekintetében még fényűzőbb lesz. Ebből kifolyólag valószínűleg a külső méretei is nagyobbak lesznek, de a legnagyobb változás mégsem ez. Az új modell szemre klasszikus limuzin formát vesz majd fel, de az Octaviához hasonlóan ötajtós lesz, hogy ezzel még jobban kihasználható lehessen. Az autó orra az új, Roomster-Fabia által fémjelzett formavilágba illeszkedik majd, hatalmas hűtőráccsal és kicsit BMW Z4-es fényszórókkal. A hátsó lámpa még inkább hasonlít egy másik márkára, az ugyanis tiszta Aston Martin.

Természetesen a belsőt is alaposan átalakították, teljesen új a műszerfal, tovább finomul az anyagfelhasználás. Természetesen a motorválaszték továbbra is Volkswagen kínálatra épül, amely egy 1.6-os FSI alapmotortól kezdődik, majd jön az új turbós kétliteres, a csúcs pedig a V6-os FSI. A turbódízel motorok tekintetében marad a régi 1.9-es, és az új kétliteres PD TDI.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Forrás: [origo]Forrás: [origo]