Talmácsi hatodik az első edzésen

Vágólapra másolva!
A sérüléssel bajlódó Talmácsi Gábor a hatodik legjobb időt érte el a 125 kcm-es géposztályban, a gyorsaságimotoros-világbajnokság hatodik, olaszországi futamának pénteki első szabadedzésén, Mugellóban.
Vágólapra másolva!

"Fáj mindenem: a vállam, a térdem, a lábam, de szerencsére jól alakultak a dolgok. A beállításokon még lehet módosítani és akkor az időeredményem is jobb lesz. Az edzés végén még lett volna alkalmam egy gyors körre, de ketten is kijöttek elém, ezért már nem tudtam javítani." - mondta Talmácsi, aki a múlt héten szenvedett balesetet, amikor egy új motort tesztelt.

Tóth Imre, a géposztály másik magyarja szintén jó teljesítménnyel rukkolt ki: a 13. lett. Tóth szintén elégedett volt: "Teljesen egyedül mentem, a hátsó futómű beállításom sokkal jobb volt" - mondta az apriliás versenyző. Az érdeklődés óriási: már napok óta gyűlik a benzingőzzel "fertőzött" motoros-autós rajongók hada a pálya köré. Az elmúlt esztendőben több mint 150 ezren jöttek el, az idén még több látogatóra számítanak a rendezők.

A varázslatos toszkán dombokon sátrak, lakókocsik láthatók, és mindenki azt taglalja, sikerül-e Valentino Rossinak, Itália egyik legnépszerűbb sportemberének, a MotoGP-ben újra kivágni a rezet. Mert a legendás 46-os, a vb-címvédő az idén csupán egyszer nyert.

A tavaly a KTM-mel bronzérmes Talmácsi számára különösen szép emlék a mugellói GP: egy esztendeje itt szerezte meg pályafutása első futamgyőzelmét, majd az év során még két további viadalon (Assen, Doha) diadalmaskodott.

Az idén öt versenyen - már a Hondával - 36 pontot gyűjtött és ezzel a tizedik helyen áll, az éllovas spanyol Alvaro Bautistának (Aprilia) 99 pontja van. Tóth Imre (Aprilia), a nyolcadliteres géposztály másik magyarja még nem szerzett pontot. A 125 kcm-esek 13:15-kor az első időmérő edzéssel folytatják.