Talmácsi indulni akar Mugellóban

Vágólapra másolva!
Talmácsi Gábor bízik abban, hogy vállsérülése péntekig jelentősen javul és így indulhat a 125 kcm-es géposztályban a gyorsaságimotoros-világbajnokság hatodik, olaszországi futamán.
Vágólapra másolva!

"Természetesen nagyon szeretnék rajthoz állni Mugellóban." - mondta a távirati iroda érdeklődésére a magyar versenyző, aki a múlt héten, május 28-án ünnepelte 25. születésnapját.

"Autót tudok vezetni, de egészen más a kormány mögött ülni, és megint más, ha a motor fölé kell hajolni. Még nem tudom, hogyan fog viselkedni a vállam, ez legkorábban csak pénteken reggel, az első szabadedzésen derül majd ki."

Talmácsi a múlt héten szenvedett balesetet, amikor az Euroringen edzett egy 600 köbcentis motorral. A tavalyi világbajnokság bronzérmese számára különösen emlékezetes a mugellói viadal.

Egy esztendeje, június 5-én - még KTM-mel - az olaszországi pályán szerezte meg pályafutása első GP-győzelmét, majd az éved során még két további futamon (Assen, Doha) diadalmaskodott.

Az idén öt versenyen - már a Hondával - 36 pontot gyűjtött és ezzel a tizedik helyen áll, az éllovas spanyol Alvaro Bautistának (Aprilia) 99 pontja van.